Thứ Bảy, ngày 29 tháng 8 năm 2015

Gia Lai House

Gia Lai House by Vo Trong Nghia Architects



This is an individual residence located in Gia Lai city, Middle Vietnam. The site is 7 m wide and 40 m deep, which is the typical conditions for ”Tube House” in Vietnam. As is often the case with “Tube House”, Housing Planning is strongly influenced only by the layout of “Rooms” and “Corridor” since too many bedrooms are required in a narrow site.
In this case, we designed the corridor not as a simple and boring path but as a continuous and sequential space which becomes Living space, Dining space and also outside Living space, changing its width and height as people step into the house.
For the wall of this corridor, we stacked 4m-length granite stones made in Gia Lai city as a reflector of the various top-light. The louvers on the top light are simulated carefully to cut the direct sunlight. This top light and louver also save energy by keeping the natural ventilation for this house.
Architects: Vo Trong Nghia Architects – Vo Trong Nghia, Daisuke Sanuki, Shunri Nishizawa
Location: Gia Lai, Vietnam
Contractor: wind and water house JSC
Total Floor Area: 510 sqm
Building Height: 11.5m (3stories)
Completion date: Oct. 2011
Photographs: Hiroyuki Oki

Không có nhận xét nào:

Đăng nhận xét